Контакт-центр (057) 76-62-104

Пресрелізи

19.01.2015 / 16:03

Інвестиційна програма ПАТ «Харківгаз» на 2015 рік затверджена в розмірі 28,5 млн. гривень

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила інвестиційну програму ПАТ «Харківгаз» на 2015 рік в обсязі 28,5 млн. грн. Більше 24 млн. грн. з зазначеної суми буде спрямовано на модернізацію об'єктів газотранспортної системи, підвищення рівня надійності та безпеки газопостачання Харківської області.

Згідно інвестиційної програми, в 2015 році ПАТ «Харківгаз» проведе заміну 2,3 км. газових мереж, 98 регуляторів тиску газу, 92 станцій захисту газопроводів від корозії. Більше 600 тис. грн. будуть спрямовані на поширення зони дистанційного контролю за газопостачанням. Ще близько 5 млн. грн. – на встановлення лічильників газу у споживачів-фізичних осіб.

Довідка: ПАТ «Харківгаз» здійснює постачання і розподіл природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 16,8 тис. км. газопроводів. Щорічні обсяги транспортування складають близько 1 млрд. м. куб. природного газу. ПАТ «Харківгаз» забезпечує природним газом понад 450 тис. домоволодінь Харківщини. Найбільшими споживачами природного газу є Малинівський скляний завод, Куп'янський молочноконсервний комбінат, Роганська картонна фабрика, Лозівський ковальсько-механічний завод. ПАТ «Харківгаз» є одним з найбільших роботодавців та платників податків області. Штат підприємства складає більше 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування компанії до бюджетів усіх рівнів становлять більше 80 млн. гривень.

«Близько 7 млн. грн. підприємство планує витратити на забезпечення надійної роботи газорегуляторних пунктів, які підтримують стабільний тиск газу, що подається споживачам. Розроблені заходи з капітального ремонту ГРП, встановлення більш сучасного обладнання, подальшого впровадження електронної системи контролю за роботою газового обладнання. Це дозволить уникнути перебоїв в газопостачанні нашого регіону, - зазначив перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Харківгаз» Олександр Макаренко.

На вдосконалення обліку природного газу в 2015 році ПАТ «Харківгаз» має намір інвестувати понад 3,8 млн. грн. Зазначені кошти будуть спрямовані на впровадження систем дистанційного зчитування даних з вузлів обліку природного газу, облаштування сервісного центру для проведення повірки лічильників газу та інші заходи.

Інвестиційна програма ПАТ «Харківгаз» ухвалена Постановами НКРЕКП від 25.12.2014 року. Основними джерелами фінансування інвестпрограми є 14,4 млн. грн. амортизаційних відрахувань, 6,7 млн. грн. прибутку підприємства.

• Начальник управління зовнішніх комунікацій
    Клименко Ольга Анатоліївна